szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az M4 Sport folytatja a két hete megkezdett sorozatot és ma délután is egy emlékezetes régi Forma-1 futamot ad le.

Minden rendben lesz
Annyi baljós hír van manapság, hogy mindenki vár valami jobbra, biztatóra. Így vagyunk ezzel mi is: nem dobja fel sem a home office-ban, sem a szerkesztőségben ülő újságírót a helyzet, amikor jóformán csak bajokról szóló információkat kap. Pedig van azért olyan is, aminek örülni lehet, ami megnevettet, vannak remek kezdeményezések, példaértékű kiállások. Ezeket gyűjtjük ebben a cikksorozatban.
Friss cikkek a témában

Most hétvégén az eredeti tervek szerint már a negyedik idei F1-futamot rendeznék meg Kínában, de az elmaradt márciusi ausztrál- és bahreini-, illetve április eleji vietnámi versenyekhez hasonlóan a koronavírus miatt erre sajnos nem kerülhet sor.

A Forma–1-es közvetítéseket hazánkban sugárzó M4 Sportnak köszönhetően azonban nem telik el versenyhétvége futam nélkül, ugyanis a sportcsatorna vasárnap délutánonként legendás F1-futamokat ad le. Először két hete került sor ilyenre, akkor a Donnington parkban megrendezett 1993-as Európa Nagydíj került adásba friss kommentárral.

Ma 14 órakor a 2007-es Kínai Nagydíj következik a sorban, melyet 13 évvel ezelőtt október 7-én tartottak meg.

Ebben a 17 futamos, botrányoktól abszolút nem mentes szezonban a McLaren Mercedesnél egymás mellett versenyzett a 2005-ben és 2006-ban VB-címet nyert Fernando Alonso és az újonc Lewis Hamilton. Michael Schumacher az előző év végén vonult vissza, a Ferrarinál pedig a Felipe Massa-Kimi Räikkönen páros teljesített szolgálatot. Utóbbi finn később végül megnyerte az egyéni világbajnoki címet.

A mezőnyben olyan pilóták szerepeltek 2007-ben, mint például Ralf Schumacher, David Coulthard, Nico Rosberg, Rubens Barrichello, Giancarlo Fisichella, illetve Heikki Kovalainen.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.