Ismét feljelentették Magyarországot: október végén a pesti Színművészetiről akarnak tárgyalni Brüsszelben az európai szélsőbaloldaliak

Vágólapra másolva!
Az Origo úgy tudja, hogy október 26-án és 27-én Brüsszelben az Európai Unió szélsőbaloldali Zöld frakciója a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemről akar tárgyalni. A törvényesen megválasztott kuratóriumot akarják fenyíteni. Természetesen meghívtak a blokádot szervező hallgatók közül többeket, és a korábbi rektorhelyettest, Upor László dramaturgot, aki a baloldali propagandamédiumokban folyamatosan az új kuratórium ellen próbált hergelni. Mint ismert: a blokádot szervezők folyamatosan azt hajtogatták, hogy a politika tartsa magát távol az ügyüktől. Csodák csodája, ügyük mégis kint van Brüsszelben és információink szerint javában arra készülnek, hogy ott Magyarországot tudják szidni. A brüsszeli kihallgatás annak fényében külön érdekes, hogy Gyurcsány Ferencné rendszeresen brüsszeli feljelentésekkel fenyegetőzik, Donáth Annáról pedig a hét végén került nyilvánosságra egy zártkörű videófelvétel, ahol elismerte: azért küzdött, hogy Vera Jourova biztos elítélje Magyarországot. Korábban egyébként ezt tagadta. 
Vágólapra másolva!

Az Origo úgy tudja, hogy a hallgatói önkormányzat képviselői is mennek Brüsszelbe panaszkodni. Azaz, politizálni.

Ahogy elsőként megírtuk, nemrégen kiderült: a Színház- és Filmművészeti Egyetem már egy hónappal a blokád előtt négy napos politikai tábort szervezett az egyetem campusán, ahol többek között arról volt szó, hogyan kell elfoglalni egy egyetemet. Gulyás Márton és Misetics Bálint, a hazai szélsőbal ismert alakjait is meghívták előadni. A tábort maga az egyetem szervezte, a sajtós a hivatalos emailjéről szervezte a politikai tábort és küldözgette a részletes programot a hallgatóknak.

Szintén megírtuk, hogy az egész blokád előzménye, hogy már a kuratórium törvényes kinevezése napján Gyurcsány Ferenc vagyonelkobzással fenyegette meg a kuratórium elnökét. Ezután felbátorodtak a hatalmukat féltő egyetemi vezetők, és néhány tucat diákot mintegy pajzsként maguk elé tartva megszervezték az egyetem elfoglalását.