Óvatos nyitással kezdte meg a turisták fogadását a világ egyik legnépszerűbb utazási célországa

thaiföld
Már a határnyitáslebegett a szemük előtt de most ismét újabb esetet találtak
Vágólapra másolva!
Nemrég 39 kínai turista érkezett Thaiföldre, a bangkoki Suvarnabhumi reptérre, miután az ország október elején kihirdette határainak megnyitását.
Vágólapra másolva!

Az ország október elején jelentette be a határai fokozatos megnyitását. Első alkalommal eredetileg 150 fős csoportot vártak - hogy miért érkezett végül kevesebb turista, arról a hatóságok nem nyilatkoztak.

Mindenesetre, hét hónapja ők az első turisták, akik betehették a lábukat a királyságba, a világ egyik legfelkapottabb turista desztinációjának számító országába.

A hatóságok ezzel a kísérlettel tesztelik, lehetséges-e és ha igen, hogyan az ország megnyitása a turisták előtt. Amire igencsak nagy szükség lenne, mivel az ország bevételeinek nagy része ebből a szektorból érkezik.

null

null

A járvány térdre kényszerítette a délkelet-ázsiai ország gazdaságát, várhatóan 8 millió ember veszíti el munkáját az év végéig.

2019-ben nagyjából 40 millió turista érkezett az országba.

Így kiemelten fontos, hogy az ország újra tudjon turistákat fogadni.

A látogatók egészségügyi ellenőrzésen estek át, poggyászaikat fertőtlenítették, majd két hetes karanténra kötelezték őket. A karanténszabályok enyhítésére egyébként van hajlandóság, várhatóan novembertől lehet erre számítani.

Thaiföld az egyik legnépszerűbb turistacélpont Forrás: Michelle Maria/Pixabay

A mostani járatot hamarosan egy újabb Kínából érkező turistacsoport követi, majd november első hetében Skandináviából is érkezik egy csoport.