szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A pénzt azért kapják a munkatársak, mert helytálltak „az Egyetem életét megbénító hallgatói blokád méltatlan körülményei ellenére is”.

Free SZFE
Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

A 444.hu birtokába került levél szerint Szarka Gábor, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) kancellárja bruttó 50 ezer forintos bónuszt adott az intézmény üzemeltetési munkatársainak októberre. A levélben Szarka azt írja: a pénzt azért kapják az érintettek, mert helytálltak „az Egyetem életét megbénító hallgatói blokád méltatlan körülményei ellenére is”.

A portál úgy tudja, volt, aki már fel is ajánlotta a pénzt a hallgatóknak.

Szarka Gábor múlt pénteken megtiltotta az oktatást a Színművészetin, az oktatóktól pedig elvették a Neptun tanulmányi rendszerhez való hozzáférésüket.

Az SZFE-ügy miatt szombaton is tüntettek.

Szentgyörgyi Rita hvg360

Gárdos Péter az SZFE-ről: "Felháborító, gyalázatos, méltatlan"

Az írással megtapasztaltam azt a fajta szabadságot, amit filmkészítőként soha - mondja a HVG-nek adott interjújában Gárdos Péter író, rendező. Megvan a véleménye azokról a kollégáiról, akik nem veszik észre az SZFE diákjainak bátorságát. HVG-portré.