AdventBazilika: Ünnepélyesen meggyújtották advent első gyertyáját

Vágólapra másolva!
Elkezdődött a tavaly Európa legszebb karácsonyi vásárának választott AdventBazilika újévig tartó online aktivitás- és élménysorozata. Vasárnap élőben lehetett megnézni, ahogy ünnepélyes keretek között meggyújtották advent első gyertyáját.
Vágólapra másolva!

A koronavírus miatt a megszokott formájában nem nyit ki az AdventBazilika, de számos aktivitással és az adventi ünnepkörhöz kapcsolódó tartalmakkal folyamatosan jelen lesz az online térben. Egyik kiemelt, egyben első ilyen momentum advent első gyertyájának ünnepélyes meggyújtása volt egy 15 perces műsor keretében, melyet az Origón is élőben közvetítettünk.

A gyertyagyújtást a hagyományoknak megfelelően Snell György esztergom-budapesti segédpüspök, a Szent István-bazilika plébánosa, a Szent Jobb őre végezte el, ezt acapella énekprodukció kísérte, valamint beszédet mondott Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros-Lipótváros polgármestere. A műsorvezető Geszler Dorottya volt.

Forrás: AdventBazilika

A tavalyi évben Európa legszebb karácsonyi vásárának választott rendezvény szervezői hisznek abban, hogy a megváltozott körülmények között minden eddiginél nagyobb szükségünk van arra, hogy megéljük az ünnepet. Az idei AdventBazilikáról bővebben itt írtunk.