Választási csalással vádolnak két budapesti nyugdíjast

Vágólapra másolva!
Két idős nő egy Országgyűlésen kívüli párt jelöltjét segítette törvénytelenül. A Fővárosi Főügyészség választás rendje elleni bűntett miatt emelt vádat a nyugdíjasok ellen. Az ügyészség büntetővégzés meghozatalát indítványozza.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint két 88 éves nő 2018-ban egy Parlamenten kívüli párt országgyűlési képviselőjelöltjének gyűjtöttek ajánlásokat.

Egyikük három ember nevében, a másik egy ember nevében, hamisan írta alá az ajánlóíveket, illetve az egyikük ajánlóívein több, nem a névtulajdonostól, hanem ismeretlen személytől származó, hamis aláírás szerepelt, illetve ezek öt olyan ember adatait is tartalmazták, akik az ajánlás időpontjában már nem éltek.

Az országgyűlési képviselőjelöltet, aki a bűncselekményekről nem tudott, 2018 márciusban nyilvántartásba is vették. A két nő nélkül nem lett volna meg a törvényben meghatározott 500 ajánlása.

A csalók ellen a Fővárosi Főügyészség választás rendje elleni bűntett miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

A Fővárosi Főügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottakkal szemben, tárgyalás megtartása nélkül, büntetővégzésben szabjon ki végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést.