Koronavírus-járvány

Müller Cecília: nem lehet majd választani a vakcinák közül

Elindult a vakcinaigények jelzésére szolgáló honlap.

2020.12.08 18:50ma.hu

Elindult a vakcinaregisztrációs oldal, de az oltás nem a jelentkezés sorrendjében történik majd, és a regisztráció nem jár oltási kötelezettséggel sem – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs keddi tájékoztatóján.

Noha elindult a vakcinaigények jelzésére szolgáló honlap, a regisztrációs felületen csak az igényeket lehet jelezni, ami tualjdonképpen csak egy felmérés, hogy Magyarországon hányan szeretnének élni a koronavírus elleni oltással – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Az oltás csak akkor indulhat, ha lesz engedéllyel rendelkező vakcina, ilyen egyelőre nincs.

Már 17,5 millió adag vakcinát kötöttek le, az orosz oltást már vizsgálják, és hamarosan beérkezik egy kínai vakcina dokumentációja is. Jelenleg nem lehet megmondani, hogy melyikkel kezdik majd az oltást. Amint nagyobb tételben megérkezik, és megkapja a magyarországi forgalmazási engedélyt, elindul a tömeges oltássorozat. Ez a tisztifőorvos szerint 2021 első negyedévében várható.

A vakcinainfo.gov.hu oldalon a személyes adatok megadásával lehet regisztrálni, erre azért van szükség, mert később ezeken az elérhetőségeken tudják értesíteni az igénylőket az oltásról. Fontos, hogy az oltás nem a regisztráció sorrendjében történik majd, de a regisztráció nem jár oltási kötelezettséggel sem.

Az egyelőre nem tudni, hogy mennyi ideig ad majd védettséget a koronavírus-vakcina – figyelmeztetett a szakember.

Mindeközben a briteknél...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.