szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Felkerült néhány kép az internetre a BMW elektromos autójáról, amelynek gyártása hivatalosan idén indulna Kínában.

Évek óta beszélnek a BMW X3-as elektromos variánsáról, amely iX3 néven kerülne forgalomba, több koncepciót is lehetett már látni a kocsiról, látványos részletmegoldásokkal, de hivatalos végleges dizájnt még nem mutatták meg.

A most megjelent képek alapján egy-két részletben tér majd el csupán az elektromos modell a hagyományostól. A karosszérián olyan egyedi jegyek különböztetik meg a sima X3-tól, mint a zárt BMW-vesék, a kék betétek és az egyedi felnik, amelyek a BMW i-sorozatának jellegzetes részletei lettek.

A modellről azt már tudni lehet, hogy Kínában fogják gyártani a BMW Brilliance Automotive révén, amely a bajorok ottani partnervállalata. A legfőbb riválisa az Audi e-tron, a Jaguar i-Pace és a Mercedes EQC lesznek.

Az iX3-ban lévő motor teljesítménye 270 lóerő, az energiát egy 74 kWh kapacitású akkumulátorpakkból nyeri, amellyel egy feltöltéssel a WLTP tesztciklus szerint nagyjából 400 kilométeres távolságot képes megtenni.

A kocsiban a BMW ötödik generációs eDrive-hajtása dolgozik, amelyben az elektromos motor, a váltó és az elektronika egyetlen komponensbe van integrálva, ahhoz társul az az új generációs akkumulátor. A bal első kerékjárati ív mellett mellett található a töltőcsatlakozó, amely 150 kW teljesítményű töltést is fogad, így 30 percig tart egy teljes töltés.

A  modell bemutatkozása még idén esedékes, ami azt jelenti, hogy 2021-ben ha minden a tervek szerint halad, a kereskedésekben lehet a BMW egyik legfontosabbnak tűnő újdonsága.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.