Örül a BKK, az utasok túlnyomó része viseli a maszkokat a tömegközlekedési járműveken

2020. április 28., 10:29

Szerző: Árpási Bence

A főpolgármesteri rendelkezés értelmében április 27-től kötelező a maszkviselés a fővárosban, például a boltokban, a taxikban vagy éppen a BKK-járatain.

A 168 Óra érdeklődésére a közlekedési cég azt közölte, 

az új szabály életbe lépése első időszakának tapasztalatai igencsak pozitívak a tapasztalatok.

Noha pontos számszerű kimutatás nem áll rendelkezésre, de "a járművezetők, a forgalomirányító kollégák és a biztonsági személyzet megfigyelése szerint az utasok 95-98 százaléka szabálykövető magatartást tanúsít, mindössze egy-egy emberen nem láttak valamilyen, arcot eltakaró védelmi eszközt."

 
Koronavírus - Kötelező a maszk használata a fővárosi tömeVédőmaszkot viselő utasok szállnak le a metróról a Széll Kálmán téri állomáson 2020. április 27-én.

A BKK bízik abban, ehhez az az akciójuk is hozzájárul, amiben a forgalmasabb csomópontokban 60 ezer mosható, vasalható textil egészségügyi maszkot osztanak szét az utasok között. 

Koronavírus - Kötelező a maszk használata a fővárosi tömeTextilmaszkot osztanak az utasoknak a Széll Kálmán téri metróálllomáson 2020. április 27-én.
Fotó: Szigetváry Zsolt

Persze arra is felhívják a figyelmet, hogy aki megszegi a szabályokat, azt ki is zárhatják az utazásból. Persze az egyhetes türelmi idő alatt még csak figyelmeztetnek."

Május 4-től az ellenőrzés során indokolt esetben ezzel a lehetőséggel is élni fognak az új fővárosi rendelet betartását ellenőrző kollégáink

- zárul a BKK lapunknak megküldött tájékoztatása. 


A maszkok pedig a jövőben is elkelnek majd: a kormányzati Magyar Nemzet cikkében arról számolt be, a jövő héttől már országosan bevezethetik az arcmaszkok használatát a nyilvános, zárt terű vagy csoportosulásra alkalmas helyeken.