Hirdetés

A G.Skill belépett a kompakt (CPU) vízhűtések piacára

A tajvani vállalat újdonsága három méretben közeleg és fél évtizedes szavatosság kíséri.

A G.Skill bemutatta első kompakt vizes rendszerét, a 240, 280, illetve 360 mm-es radiátorokkal érkező ENKI szériát, ami a felszíni édesvizek ősi sumer istenségétől örökölte nevét. A blokk réz cold plate-je mikrobordás kialakítású és elvileg nem Asetek dizájnt követ, míg a radiátorok esetében kiemelik, hogy a 280 mm-es változat 6-tal, a 240 és 360 mm-es verziók pedig 3-4-gyel több csövet használnak alumínium lamelláik közt az átlagmegoldásokhoz képest.


[+]

A pumpa teljesítményét, zajterhelését még homály fedi, de az bizonyos, hogy némi (alaplappal címezhető) RGB világításnak szorítottak helyet a céglogóval díszített kupakján. A mellékelt 9 lapátos, folyadékcsapágyas ventilátorokat statikus nyomásra hegyezték ki, percenkénti fordulatszámuk természetesen szabályozható.


[+]

A hűtőfolyadékot szállító, 8 mm átmérőjű csöveknek vastag gumifaluk van és fonott kábelvédőt viselnek, a hővezető pasztát pedig nem előre felkent formában, hanem egy kis tubusban kapjuk meg, így még egy ideig be leszünk biztosítva ez ügyben.

Kompatibilitási lista még nincs, ugyanakkor valószínű, hogy többféle Intel és AMD tokozás fog szerepelni rajta. A három méretben készülő AIO csak 2021 folyamán várható, s bár a gyártó nem adott meg pontos dátumot, annyi már bizonyos, hogy a garancia 5 évre szól majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés