Hirdetés

200 Hz-es, 21:9 képarányú monitor érkezik az MSI-től

Az Optix MAG301 CR2-t a VA panel mellett rengeteg csatlakozóval és RGB-vel is ellátták a tervezők.

Nem túl gyakori kombinációval rukkolt elő az MSI az Optix MAG301 CR2 képében. Ha a sárkányos vállalat legújabb monitorához hasonló modellt kellene mondanunk fejből, egyedül a Cooler Master tavaly leleplezett (ám forgalomba azóta sem került) megjelenítője jut eszünkbe – igaz, annál nem volt szó 1500R sugarú íveltségről.


[+]

Jelen hírünk dönthető, forgatható, állítható magasságú, továbbá pivot módra is képes állványon ücsörgő főszereplője méretes, 29,5 hüvelykes VA panelt kapott, amelynek maximális fényereje 300 nit, betekintési szögei pedig elméletileg mindkét tengelyen 178 fokosak. A monitor 21:9-es képaránnyal rendelkezik, felbontása pedig 2560x1080 pixel, így a szélesebb kialakítás ellenére egy alsó- vagy középkategóriás videokártyával sem kell komolyabb kompromisszumokat kötnünk. A megjelenítő igazi vonzerejét a 200 Hz-es képfrissítési ráta, illetve az AMD FreeSync Premium támogatás jelenti, de színhűség terén sem lehet okunk panaszra, ugyanis az sRGB 108, a DCI-P3 színtér pedig 82 százalékban van lefedve.

Az Optix MAG301 CR2 több, játékosokat célzó tulajdonsággal is rendelkezik, ilyen például a sötétebb részeket kivilágosító Night Vision mód, valamint a nyak körül található, Mystic Lighttal kompatibilis, RGB LED-ek által alkotott fénygyűrű. A hátoldalon találjuk még a különböző csatlakozókat felvonultató panelt, amelyen az USB Type-C, DisplayPort 1.2a és HDMI 2.0 bemeneteken kívül jack kimenet és egy kétportos USB 3.2 Gen1 Type-A hub is helyet kapott. Az újdonság piacra kerülésének ideje és árazása sajnos nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés