Csak a kiemelt partnerek kaphatnak 2021-ben Sapphire Rapids kódnevű CPU-kat

A tényleges elérhetőség a 2022-es esztendő első felében lehetséges, ami másfél éves csúszást jelent a 2019-es útitervekhez képest.

Az Intel az Ice Lake-SP kódnevű szerverprocesszorokat formálisan már bejelentette, de a nagy mennyiségű szállítás majd csak jövő tavasszal kezdődik meg. Túl sok információt viszont már nem lehet elmondani erről a fejlesztésről, így sokan a Sapphire Rapids kódnevű CPU-ra figyelnek, amelynek a fő célja a versenyképesség növelése az AMD platformjaival szemben. Ehhez az Ice Lake-SP alapvetően kevés, tehát nagy reményeket nem is fűz hozzá senki, de az új Eagle Stream platformot tényleg várja a piac, hiszen a Sapphire Rapids processzorról kedvező hírek szivárognak.

Kevésbé örömteli adat a tömeges elérhetőség, amely csak a 2022-es esztendő első felében lehetséges. Ez nem kevés csúszást jelent, hiszen 2019-ben még a 2021-es év elejére volt datálva a megjelenés, de a következő év során maximum a kiemelt partnerek kaphatják meg a fejlesztést.

Valójában a csúszást régóta lehetett tudni, hiszen az idei útiterven már eleve a 2021-es esztendő második fele volt megjelelve a Sapphire Rapids szerverprocesszorokkal kapcsolatban, ami valószínűleg egy olyasmi dátum lesz, mint az Ice Lake-SP esetében. Az utóbbi lapkára is úgy tekint az Intel, hogy már elérhető, hiszen a fő partnereik kaptak belőle, viszont a tömegpiac csak hónapok múlva tudja megvásárolni, és ez a trükk úgy néz ki, hogy el lesz játszva a Sapphire Rapids esetében is. Ráadásul a termék nélküli megjelenés ragályos, hiszen a harmadik generációs EPYC sorozat hasonló módon érkezett meg az AMD berkein belül, bár a kisebbik processzorgyártó arról nem küldött sajtóközleményt, hogy a kiemelt partnerek felé már szállítják a Milan platformot, elvégre ez az érdeklődőket teljesen hidegen hagyja, hiszen a kereskedőknél nem elérhető a fejlesztés.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés