Erőszak

Hatalmas robbanás rázta meg az egyik amerikai állam fővárosát - Nashville sokkban - videó

Egy lakóautó robbant fel, a rendőrség szerint szándékos volt a detonáció.

Nézze meg az előtte-utána fotókat! >>> képgaléria

2020.12.25 19:52ma.hu

Szándékos robbantás történt az Amerikai Egyesült Államok-beli Tennessee állam fővárosában, Nashville-ben. A hírek szerint egy parkoló lakóautó robbant fel a belvárosi részben karácsony reggelén. A helyi rendőrség szerint szándékos bűncselekmény történt. Nézze meg az előtte-utána fotókat! >>>

A Nashville-i rendőrség először lövöldözésről kapott bejelentést, ám erre bizonyítékokat nem tapasztaltak, majd nem sokkal később már egy bombát kerestek a rendőrök, ami a bejelentő szerint 15 percen belül fel fog robbanni.

A rendőrség kiüríttette a környező épületeket, majd nagyjából reggel fél 7-kor be is következett a robbanás, amely miatt szinte minden ablaküveg kirobbant a helyéről.

A robbanásban három ember megsérült, állapotuk nem súlyos, de kórházba szállították őket. Az egyik rendőrt szinte a földhöz vágta a robbanás, egy másik pedig idegilenes hallásvesztést szenvedett. Azt egyelőre nem tudják, hogy tartózkodott-e bárki a lakóautóban a robbanás idején.

A hatóságok szerint a környező épületek nagy része strukturális károkat szenvedett. Az FBI forró nyomon indult el a tettes kézre kerítése érdekében, de várják a lakossági bejelentéseket is.

Egyelőre K-9-es kutyákkal fésülik át a környéket, esetleges további robbantások megelőzése érdekében. Rengeteg törmelék hever az utcán szanaszét, a környéket lezárták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.