Börtönre ítéltek egy szlovák kocsmárost, aki nem volt hajlandó bezárni a járvány miatt

elítélt szlovák kocsmáros
Két év felfüggesztett börtönt kapott az eperjesi vendéglős, akit átszámolva még több mint 7 millió forintra is megbüntethetnek.
Vágólapra másolva!
Egy szlovák bíró gyorsított eljárásban hirdetett ítéletet egy eperjesi vendéglőtulajdonossal szemben, aki a koronavírus-járvány miatti tiltás alatt, többszöri figyelmeztetés ellenére is nyitva maradt - számolt be a Paraméter.sk felvidéki hírportál.
Vágólapra másolva!

Krízishelyzetben történt kötelességszegésért két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték az eperjesi kocsmárost.

A szlovák férfit azután vették őrizetbe, hogy hiába váltották egymást a rendőrök és a járványügyisek a vendéglőjénél, hogy figyelmeztessék.

Sőt, a bejárati ajtón a következő felirattal invitálta a vendégeket: "Korlátozások, arcmaszk és Covid-teszt nélkül is nyitva vagyunk!".

Két év felfüggesztett börtönt kapott az eperjesi vendéglős, akit átszámolva még több mint 7 millió forintra is megbüntethetnek. Forrás: Polícia SR/ szlovák rendőrség

A férfi korábban az egyik kereskedelmi csatornának azt nyilatkozta, hogy ő semmilyen törvényt nem sértett meg, és őt nem érdekli, hogy mit mond a járványügyi hatóság. Elmondta azt is, hogy

ezt a tanácsot egyébként ugyanaz a szlovákiai ügyvédnő adta neki, aki Kassán egy kismamát képviselt, és azt javasolta neki, ne viseljen maszkot szüléskor.

Miután a rendőrök őrizetbe vették a kocsmárost, és két napot a fogdában töltött, a bíróság előtt már megváltozott a véleménye. Ott már nem volt saját ügyvédje, és mintegy félórás meghallgatás után megszületett az ítélet.

Három éves próbaidővel, két éves felfüggesztett börtönt kapott.

A férfi nem fellebbezett az ítélet ellen, ugyanakkor a Szlovák Közegészségügyi Hivatal ettől függetlenül 20 ezer euróig (7 millió 300 ezer forint) terjedő pénzbírságot is kiszabhat rá.