Megöltek három békefenntartót a Közép-afrikai Köztársaságban

A támadásnak két sebesültje is van.

2020. december 26., 14:20

Szerző:

Ismeretlen fegyveresek megölték az ENSZ három, burundi állampolgárságú békefenntartóját a Közép-afrikai Köztársaságban helyi idő szerint pénteken - derül ki a világszervezet bejelentéséből.

A Stéphane Dujarric ENSZ-szóvivő jegyezte közlemény hozzáteszi, hogy a támadásnak két sebesültje is van. António Guterres, a világszervezet főtitkára elítélte a támadást, és kiemelte, hogy a békefenntartók ellen elkövetett merényletek háborús bűncselekménynek számítanak.

A Közép-afrikai Köztársaságban vasárnap elnök- és parlamenti választásokat tartanak. Az országban állomásozó ENSZ-misszió szerint az elmúlt hetekben a lázadók tucatnyi támadást hajtottak végre választási kampányrendezvények ellen.

(MTI)

12:22

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).