Szigorú szabályok mellett nyithatnak csak újra a kaszinók Las Vegasban

Las Vegas 2020 januárjában, még a járvány előtt
Vágólapra másolva!
A vegasi szerencsejáték felügyelet több új szabályt is hozott arra az esetre, ha Las Vegasban ismét kinyitnának a kaszinók. Maximálják a termekbe belépők és ott tartózkodók számát, a kaszínókon belül a szórakozóhelyek továbbra is zárva maradnak és a játékosoknak nagyobb távolságot kell tartaniuk egymástól.
Vágólapra másolva!

A Nevada Gaming Control Board szintén szabályozást hozott arra, hogy a zsetonokat és kártyákat miképpen és hányszor kell fertőtleníteni.

Az asztali játékokat, mint például a blackjack, három játékosra szűkítik le. Eltávolítják a székeket minden második nyerőgép elől, hogy így is távolságot tudjanak tartatni a játékosok között.

Az állam kormányzója, Steve Sisolak még nem jelentette be, hogy pontosan mikor nyithatnak újra a kaszinók, de szerinte már most fel kell készülniük erre az eshetőségre és meghozni a biztonságos működéshez szükséges szabályokat, amelyeknek a nyitás előtt hét nappal már érvényben kell lenniük.

Las Vegas 2020 januárjában, még a járvány előtt Forrás: Szász Tamás - Origo

A kormányzó azután szólalt meg, hogy néhány szabályozáson már enyhítettek Nevadában. A kaszinók bezárására vonatkozó rendelet azonban még legalább május 15-ig érvényben marad.

Sisolak közleményében arról számolt be, hogy a gazdaság fokozatosan fog újraindulni az államban. A kaszinók és a szállásadóhelyek a tervek szerint a harmadik-negyedik fázisban kezdhetik meg ismét a működésüket.

Az államban összesen 459 engedéllyel rendelkező kaszinó és szálloda üzemel, emellett pedig több mint 2000 bár, szórakozóhely és étterem is található.