szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csütörtöktől szombatig közel 4 millió maszk érkezett Kínából Magyarországra.

Koronavírus-járvány
Fellélegezhet kicsit a világ, a Covid-19 ugyan nem tűnt el, de nem keseríti meg a mindennapokat. Ám visszatér-e? És mi van a betegség utóhatásaival? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Pénteken megérkezett a Wizz Air 100. repülőgépe, amely Kínából szállított egészségügyi védekezéshez szükséges eszközöket Budapestre – írta közösségi oldalán Szijjártó Péter külügyminiszter.

Összesítése alapján „mára ott tartunk, hogy az elmúlt másfél hónapban a Wizz Air gépeivel együtt összesen 130 repülőgép közlekedett a Kína és Magyarország közötti légihídon.”

Eddigi összesen 131 110 251 maszk, 1 928 695 izolációs köpeny, 516 280 arcvédő plexi, valamint 3062 lélegeztetőgép érkezett az országba.

Az elmúlt kettő és a mai nap számai pedig a következők: 3 millió 900 ezer maszk, 5 millió kesztyű és 384 lélegeztetőgép – írta a tárcavezető.

Miután hazaért Belgrádból pénteken, Szijjártó személyesen is meg tudta köszönni „mind a külügyes logisztikai munkacsoport tagjainak, mind a pilótáknak és a reptéri dolgozóknak az eddigi fantasztikus teljesítményüket.”