DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

„Az F1 fél év múlva nagyszerű helyzetben lesz”

A világjárvány okozta fennakadásra egy gyorsan lezajló problémaként tekint Ross Brawn, aki szerint az F1 van olyan erős, hogy rövid idő alatt kilábaljon a krízisből.

Intenzív hónapokat él meg a Formula-1 vezetősége a világjárvány kitörése miatt. A tulajdonosok és a szakemberek mindent megtesznek azért, hogy a leállás ellenére a mezőny összes tagja pénzügyileg felszínen maradjon, miközben a következő évi szabályokkal is foglalkoznak, és igyekeznek leszervezni egy teljesen átalakított 2020-as menetrendet. Az F1 motorsportért felelős igazgatójaként Ross Brawn elismerte, voltak már nyugodtabb hónapjai is, de a sorozat jövőjét teljesen pozitívan látja.

 f1-start-20191



„Nagyon nehéz ez az időszak. Jó érzés felidézni azokat a nagyszerű időket, amikkel a Formula-1 megörvendeztetett minket. A jövőben is számíthatunk ilyen alkalmakra. Fél éve az F1 kiváló helyzetben volt, és újabb fél év múlva ismét kiváló helyzetben lesz” – magyarázta a szakember, akit a Motorsport egy, az F1 álomcsapatát összeállító szavazásán a legjobb technikai igazgatónak választottak.

„Szeretném mindenkinek megköszönni ezt az elképesztő kitüntetést” – reagált Brawn. „Ez sokat jelent számomra. Nagyszerű embereket válogattak össze, megtiszteltetés lenne egy ilyen alakulattal dolgozni. Várom már, a kirakósnak mikor kerülnek a helyükre a maradék elemei.”

A szavazás a Motorsport által kiválasztott 18 szakértő véleményéből áll össze. Hét kategóriában (versenymérnök, sportigazgató, erőforrásért felelős vezető, vezető tervező, technikai igazgató, pilóták és csapatvezető) választják ki a valaha volt legjobbakat, így áll össze az F1 álomcsapata. Az eddigi fordulókban versenymérnöknek Peter Bonningtont, vezető tervezőnek Adrian Neweyt, sportigazgatónak pedig Stefano Domenicalit választották.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: