A kormány elmúlt tíz évében megerősödött a magyar nemzet

POTÁPI Árpád János
Budapest, 2019. december 20. Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára sajtótájékoztatón ismerteti A magyar kultúráért és oktatásért című pályázati felhívást és a határon túli magyar jogászhallgatókat segítő Dr. Szász Pál tanulmányi ösztöndíjprogramra a felhívást a budapesti Roosevelt Irodaházban 2019. december 20-án. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
A legfontosabb hogy az elcsatolt országrészekben élők is érezzék, hogy magyarok, és tudják, számíthatnak Magyarország és a magyar kormány támogatására - mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az M1-nek adott interjújában. 
Vágólapra másolva!

Derűsen, bizakodva nézünk a jövőbe - fogalmazott Potápi Árpád János, hangsúlyozva, hogy a 21. század a magyar közösségek számára nyertes évszázad lesz. A magyarság helyzetéből a realitás talaján állva kell kihozni a lehető legtöbbet,

az elmúlt tíz évben a nemzetpolitika is erre törekedett, és intézkedései által a magyar kormány megtette, amit tudott

- fűzte hozzá a politikus.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára Forrás: MTI/Soós Lajos

A legfontosabb, hogy

az elcsatolt országrészekben élők is érezzék, hogy magyarok, és tudják, számíthatnak Magyarország és a magyar kormány támogatására.

Potápi Árpád János kitért a nemzetpolitikai államtitkárság által, a nemzeti összetartozás napja alkalmából meghirdetett Milyen jó, hogy itt vagyunk című videópályázat eredményeire.

Mint mondta, a több mint hatszáz pályázat közül két erdélyi és egy szlovákiai kisfilmet díjaztak. Hozzátette: a pályázatra Ecuadortól Németországig érkeztek olyan videók, amelyekben 10 és 25 év közötti fiatalok, maximum öt percben beszélnek arról, mit jelent számukra a magyarság, a nemzeti összetartozás.