Szerző: Koi Tamás

2020. június 4. 14:20

Mobilszolgáltatóba vásárolná be magát az Amazon

Újabb amerikai technológiai multi fektetne be az indiai távközlési szektorba: a Facebook után állítólag most az Amazon tárgyal arról, hogy tulajdonrészt vásároljon a harmadik legnagyobb helyi szolgáltatóban, a Bharti Airtelben.

Újabb amerikai tőke áramolhat a gigantikus méretű ügyfélbázist kiszolgáló indiai telekommunikációs szektorba. A Reuters értesülései szerint az Amazon mintegy kétmilliárd dollárt fizetne a Bharti Airtel mintegy 5%-nyi tulajdonrészéért, mely ezzel némi anyagi támogatást szerezhetne ahhoz, hogy a legnagyobb piaci szereplőnek számító Jio-val versenyre keljen. 

A hivatalosan meg nem erősített információk szerint a tárgyalások kezdeti szakaszában járó felek az üzlet létrejöttével sikerrel hozhatnának létre olyan szinergiát, melynek eredményeként a Bharti Airtel a Jióhoz hasonlóan egy technológiavezérelt fogyasztói platformmá válhatna egyszerű távközlési cégből. A Reliance konglomerátumhoz tartozó Jiónak ez sikerült, így a cég egyebek mellett saját üzletláncot és több, különböző fogyasztó-orientált szolgáltatást üzemeltet az ázsiai országban.

airtel_logo

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az amerikai tőke megjelenése a szektorban egyáltalán nem példa nélküli az utóbbi időszakban. A Facebook így tavasszal több befektetővel közösen mintegy 10 milliárd dollár értékben vásárolt tulajdonrészt a fentebb említett Reliance-ban. A Facebook számára India egyébként is kulcspiacnak számít, hiszen itt van a legtöbb felhasználója a WhatsAppnak, melyre a Reliance-szal kötött megállapodás értelmében továbbra is kulcsszerep vár majd a cég e-commerce platformjainak körében.

A Bharti Airtelben szerzett tulajdonrész az Amazon számára azzal a kézenfekvő előnnyel járhat, hogy a cég így könnyebben utat találhat digitális megoldásaival (okoshangszórók, videostreaming- és felhőszolgáltatások) a mintegy 1,3 milliárdos ország piacán, ahol az okostelefon- és internethasználat jelenleg is meredeken felfutó szakaszban jár.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról