Addig nyugtatózott egy 95 éves nőt, míg ráíratta az ingatlanjait

2020.06.05. 11:17

Letartótatását kéri a Pest Megyei Főügyészség annak a férfinak, aki azután, hogy 2019 tavaszán, egy felújítási munka során megismerkedett egy 95 éves, Pest megyei asszonnyal, a nő bizalmába férkőzött, majd titokban nyugtatózni kezdte, hogy zavart tudatállapotot idézzen elő nála. A gyanú szerint a férfi ezután rávette az asszonyt, hogy engedje át neki használatra az érdi házát, majd aláíratott vele egy öröklési szerződést is erre a házra, és egy másik ingatlanra.

Az asszony aztán kiköltözött az érdi házba, amikor jött a jó idő, ám ott a férfi tovább folytatta a gyógyszerezést. Ettől a nő nagyon legyengült. Állapotát kihasználva a férfi 2019. júniusban az ágyban fekvő asszonyt bántalmazta úgy, hogy annak ne legyenek külső nyomai. A bántalmazás során az idős asszony bordatörést, tüdőzúzódást és mellűri vérzést szenvedett el, ezek következtében megfulladt. A férfi a nő családtagjának kiadva magát, maga hívta ki a mentősöket, és azt mondta, nem kér boncolást. Ezután a férfi egyik családtagja azonnal be is költözött az asszony hátrahagyott házába.

A nyomozó hatóság nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt hallgatta ki gyanúsítottként a férfit.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport