Indiában meghalt egy elefánt, mert felrobbant egy ananász a szájában

India, Halott, Elefánt,
Vágólapra másolva!
Az indiai rendőrség őrizetbe vett egy férfit, akit azzal vádolnak, hogy megölt egy terhes elefántot, aminek evés közben felrobbant a szájában egy petárdákkal kibélelt ananász.
Vágólapra másolva!

A 15 éves elefánt abba halt bele, hogy nem tudott enni a sérülések után. Egy folyóban találtak rá a halott elefántra Pallakad település közelében, India déli részén.

A hatóságok nyomozást folytatnak, hogy kiderítsék, a letartóztatott férfi orrvadász volt-e, vagy esetleg egy olyan földműves, aki azért ölte meg az elefántot, hogy ne tegyen kárt a terményeiben.

Indiában az elmúlt 15 évben jelentősen emelkedett a vad elefántok szaporulata, a természetes élőkörnyezetük pedig egyre szűkösebb számukra. Így egyre gyakoribb, hogy az elefántok közelebb merészkednek a falvakhoz, ahol kárt okoznak a termésben és megtámadják a helyi lakosokat.

Ezenfelül tudni kell, hogy

India déli részén elterjedt szokás ételből készített bombacsalikkal vadászni, amelyekkel többnyire vaddisznókat ejtenek el.

A mostani esetben még a tisztázatlanok körülmények, a nyomozást még nem zárták le. Azonban Maneka Gandhi, a jelenlegi kormánypárt egy korábbi minisztere azt nyilatkozta, hogy a történtek sokkolóak. Majd hozzátette, hogy a tettest súlyos büntetésben kell részesíteni.