Celeb

Kanye West vezeti a legjobban kereső zenészek Forbes-listáját

Kanye West vezeti a legjobban kereső zenészek Forbes-listáját. A magazin aktuális összeállítása szerint West az elmúlt évben az összes celeb között is a második legjobban megfizetett híresség lett.

2020.06.05 13:30MTI

A Forbes csütörtökön közzétett listája szerint a legnagyobb bevétele 590 millió dollárral (180 milliárd forinttal) Kylie Jennernek volt a celebek táborában. A szaklap elemzője ugyanakkor felhívta rá a figyelmet, hogy a kozmetikai cégével meggazdagodott 22 éves híresség elképzelhető, hogy nem mondott igazat vagyonáról.

Kanye West ebben a rangsorban a második helyet szerezte meg 170 millió dollárral (52 milliárd forinttal). A Variety.com cikke azonban kiemelte, hogy a zenészek közül mégis West teljesített magasan a legjobban, a lista következő zenésze ugyanis a 13. helyen szereplő Elton John 81 millió dollárral (25 milliárd forinttal).

A brit sztár ezzel a bevétellel a zenészek listáján West mögött a második helyen szerepel. A harmadik legtöbbet kereső zenész Ariana Grande 72 millió dolláros (22 milliárd forintos) éves bevétellel, ami arra is elég volt, hogy ő legyen a legjobban kereső nő a zenei mezőnyben.

A Jonas Brothers 68,7 millió dollárral (21 milliárd forinttal) a negyedik, a Chaninsmokers pedig 68 millió dollárral (20,7 milliárd forinttal) az ötödik a zenészek Forbes-listáján.

A zenészek többsége bevétele nagyobb részét turnézással szerzi, ám idén a koronavírus-járvány miatt minden nagyobb koncertkörutat el kellett halasztani vagy le kellett fújni. A Forbes által készített idei összesítés tehát rendhagyó állapotokat tükröz.

West bevételei azért ilyen kiugróak, mivel a legtöbbet Yeezy elnevezésű sneaker márkájával keresi. A zenei listán a bevételei alapján 7. Taylor Swift, 12. Jay-Z, 15. Drake vagy 18. Rihanna is hasonlóképpen több lábon áll az üzleti életben - emlékeztetett rá a hollywoodi szaklap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.