Gyász

Gyertyát gyújtottak a birkózó Tóth Bendegúz emlékére

Edzés közben rosszul lett, majd elhunyt a fiatal sportoló.

2020.06.05 12:59MTI

A Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) péntek délelőtt a Körcsarnok előtt gyertyagyújtással emlékezett meg a csütörtökön elhunyt Tóth Bendegúzra, a szabadfogású válogatott tagjára.

A 22 éves, U23-as Európa-bajnoki ezüstérmes, kétszeres egyetemi vb-második tehetség szabadtéri edzésen lett rosszul. Társai a helyszínen elkezdték szakszerűen újraéleszteni, amit folytattak a kiérkező mentőegységek is. Tóth Bendegúzt a Honvédkórházba szállították, ahol azonban hiába küzdöttek mintegy másfél órán át az életéért.

A pénteki megemlékezésen az MBSZ vezetői, Németh Szilárd elnök, Bacsa Péter ügyvezető alelnök, Bácsi Péter szakmai igazgató és Farkas Tibor főtitkár mellett jelen voltak a szövetségi kapitányok (Dvorák László, Ritter Árpád, Sike András), valamint mindhárom szakág válogatottjának tagjai és edzői, illetve a szövetség apparátusának tagjai.

A megemlékezésen Dvorák László szabadfogású szakvezető tartott rövid beszédet, méltatva az ESMT sportolójának szakmai és emberi értékeit. A résztvevők maguk és az egész magyar birkózócsalád nevében gyertyát helyeztek el a Körcsarnok bejáratánál kialakított emlékhelyen.

A szövetség hírlevelében azt is közölte, hogy a versenyzők ezután a válogatott mellett dolgozó pszichológus segítségével megkezdték a lelki trauma feldolgozását. Tóth Bendegúzt az MBSZ saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.