szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Úgy tűnik, a kormányt sem kíméli, hogy drágulnak az élelmiszerek.

Az Mfor.hu szúrta ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányportálra feltett szerződései között, hogy idén már évi 30 millió forintba kerül, hogy a kormányülésekre a kormánytagok és Orbán Viktor Gundel-büfét kapjanak.  

Eddig évi 25 millió forintot fizettek azért, hogy a patinás étteremből érkezzenek az ételek és az italok a kormányülésekre, így 20 százalékkal drágult a szolgáltatás a tavalyihoz képest.

A tavaly a Budai Várba költöző Miniszterelnökség menzájának üzemeltetését is egyedüli indulóként a Gundel Kft. nyerte el – a hihetetlenül olcsó menza egyébként óriási botrányt váltott ki.

A KSH legfrissebb adatai alapján egyébként elszabadultak az élelmiszerárak: átlagosan 8,7 százalékkal, de a sertéshús majdnem 29 százalékkal lett drágább.

Gergely Zsófia Itthon

„Egy O1G-menüt rendelnék” – ostromolják az Orbán menzáját üzemeltető Gundelt

Zúdul a virtuális népharag a Miniszterelnökség várbeli menzáját üzemeltető Gundel étteremre, miután megírtuk, mennyire olcsón étkezhetnek itt a kormányzat emberei. Mindez azért is tanulságos, mert a kommentekben sorra köszönnek vissza az elmúlt időszak legfontosabb politikai kérdései, így sokan túlórázás miatt akarnak rendelni "a karmelita menüből". És mint hozzáteszik: majd 3 év múlva fizetnek. Más a gyereket fizetné be, de akad, aki egy hajléktalannal térne be egy 300 forintos ebédre.

Gergely Zsófia Itthon

Itt a Gundel-menza pályázata: az Orbán-kormány alakulása volt a referenciájuk

A menzaügy kirobbanása óta magyarázza a kormány és maga a Gundel, hogy a "puritán" kormányzati étkezdét élesen el kell választani a városligeti luxusétteremtől, a közérdekű adatigényléssel megszerzett pályázatuk viszont nem erről tanúskodik. Ebben világhírű vendégeikre, állami vezetők ajánlásaira és pazar fogadásokra hivatkoztak, sőt, váratlanul az is kiderült belőle, hogy az Orbán-kormány tavaly egy 100 fős rendezvényen náluk ünnepelte „alakuló kormányülést”. Közzétesszük, hogy milyen mintaétrendekkel kapták meg a megbízást, amit verseny nélkül, egyedüli indulóként nyertek el, és hogyan segíti a büfé előrendeléssel a kormánytisztviselők "keresztény ünnepekre" hangolódását.