2024. Március 29. péntek
Nyírség, Fertő, Villány és az észak-magyarországi fürdők  -  Zsúfolt M7-es  -  Külföldi utazás
Körvonalazódik, melyik városokban töltik a vakációt a magyarok. A népszerű helyszínek mellett hazánk rejtett turisztikai kincsei is feltörekvőben vannak, derült ki a Lounge Group eheti elemzéséből, melyet a Magyar Turisztikai Ügynökség részére készített. De vajon utazunk még külföldre az idén?

Habár a pánikérzet minimálisan nőtt a lakosság körében, mostanra mégis kevesebben tartanak attól, hogy betervezett nyaralásuk meghiúsulhat. A kutatási adatok szerint eltérő, ki mennyire hamar kelne útra: a fővárosban élők azok a járványhelyzet elmúltát követően azonnal, míg a vidéki régiók közül az észak-magyarországiak tervezik legkorábbi nyaralást, pár hónapon belül. Nyár elejére a rövid, egynapos belföldi kirándulások kerülnek középpontba, a tavalyi 36%-hoz képest idén a válaszadók 51%-a választaná ezt a kikapcsolódási formát.

Gyógyfürdő

-------------------------------------a cikk lentebb folytatódik------------------------------------------

 

Legyen lapos a hasa!

A legtöbb ember a hasára hízik, és gyakran egy sikeres fogyókúra után sem tűnnek el a hasi zsírpárnák, az úszógumik.

Itt egy jó kis haslaposító koktél! Megnézem >>


 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nyírség, Fertő, Villány és az észak-magyarországi fürdők

A családi nyaralások fő célja az aktív kikapcsolódás, az úti célok pedig a népszerű beföldi desztinációk, azon belül is a városlátogatások, a kiránduló élménypontok és gyógyfürdők. A reprezentatív kutatási adatok és a közösségi média felületek posztjainak vizsgálatán alapuló felmérés szerint kifejezetten megnőtt az érdeklődés a Nyírség – ezen belül Nyírbátor-, a Fertő-tó, Mogyoród, Szarvas és Villány iránt.

A népszerű észak-magyarországi fürdőhelyek, mint például Bükkfürdő, Hajdúszoboszló vagy Miskolctapolca is a koranyári fellendülés első nyertesei lehetnek. Ennek oka többek között, hogy a Nógrád, Heves és BAZ megyeiek majdnem fele (46 százaléka) a megszokott, ismert üdülőhelyekre menne, és országos összehasonlításban körükben a legmagasabb a gyógyfürdőlátogatási tervek, 28 százalékuk elsődleges célpontja.

Zsúfolt M7-es

A saját nyaralóval rendelkező ingatlantulajdonosok, vagyis többnyire a budapestiek és a dél-dunántúliak a tervek szerint magasabb arányban veszik célba a Balatont. A kulturális programokat a többi országrész lakóihoz képest magasabb arányban kedvelő nyugat-dunántúli lakosság körében pedig minden bizonnyal a keszthelyi Festetics-kastély, vagy a szombathelyi hagyományőrző fesztivál lesz népszerű. Nem meglepetés, hogy az emberek kétharmada összességében úgy nyilatkozott: többet utazna, ha csökkennének a belföldi turisztikai árak.

Külföldi utazás

Nyár végére, ősz elejére erősödni látszanak a külföldi utazási tervek, de még mindig a magyarok kis része tervez csak külhoni tartózkodást idén. A járvány lecsengését követő egy hónapban 5%, negyedévben 10%, fél évben pedig 12% tervez külföldi üdülést a válaszadók közül. A desztinációk között a horvát tengerpart a legnépszerűbb, de a Kanári szigetek és Spanyolország is a vágyott úticélok között szerepel. Fontos szempont az utazások szervezése során, hogy mely országok érintettek a járvány kapcsán, erre a megkérdezettek 61%-a figyel kifejezetten. A fokozottabb higiéniai intézkedéseket a kutatásban résztvevők harmada tartja lényegesnek.

Az elemzést a Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából a Lounge Group végezte a Századvég Alapítvány és a Neticle együttműködésével.


Forrás:

Lounge Communication


2020. 06. 05.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés