szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Azerbajdzsán elnöki hivatalában, valamint a munkaügyi és a rendkívüli helyzetek minisztériumában dolgozók között is találtak fertőzötteket.

Koronavírus-járvány
Fellélegezhet kicsit a világ, a Covid-19 ugyan nem tűnt el, de nem keseríti meg a mindennapokat. Ám visszatér-e? És mi van a betegség utóhatásaival? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Az azerbajdzsáni elnöki hivatal 19 dolgozójának szervezetében mutatták ki a koronavírust – jelentették bakui hivatalos források.

Ramin Bairamly, a bakui vezetés műveleti stábjának szóvivője és a területi egészségügyi szerveket összefogó hatóság vezetője azt mondta, hogy további 13 fertőzöttet regisztráltak a rendkívüli helyzetek minisztériumában és a munkaügyi minisztériumban is.

A dél-kaukázusi országban a múlt hét óta 23 százalékkal nőtt a fertőzések száma. A hirtelen növekedést Ilham Aliyev azeri elnök a korábban hozott korlátozások enyhítésével magyarázta.

A múlt héten a fertőzésszám megugrása miatt több korlátozást visszaállítottak. A pihenőnapokon zárva lesznek a bevásárlóközpontok, kávézók, illetve éttermek az ügyeletes patikák kivételével. Nem fog üzemelni a városi tömegközlekedés, az emberek pedig csak a legszükségesebb esetben hagyhatják el az otthonukat, akkor is csak úgy, ha arra hatósági engedélyt kaptak.