Kutatás: mire vágynak a magyarok az ágyban

forrás: Prím Online, 2020. június 9. 23:32

Az, hogy mi számít normálisnak a szexuális fétisek közül vagy hogy mennyi az ideális életkor a szüzesség elvesztésére, a szakembereket és a társadalmat is megosztja. Évről-évre születnek a témával foglalkozó felmérések, tudományos kutatások, leggyakrabban azonban kénytelenek vagyunk beérni nemzetközi adatokkal. Ezúttal azonban a legnagyobb hazai szexpartner kereső weboldal, a Szexrandi.hu készített egy nagy országos felmérést, melyen közel 1400-an vettek részt és amin keresztül beláthatunk most a többiek fejébe: azaz ki, mire izgul, ha szexről van szó. Gondolta volna például, hogy a szexpartnert kereső nők egyharmada biszexuális és a férfiaknál is 10% ez az arány? 

A mostani huszonévesek és a vidékiek korábban kezdik
 
De kezdjük az elején, azaz ki mikor veszítette el. A férfiak átlag 18, a nők 17 és fél évesen veszítették el szüzességüket, a tinédzser lányok tehát fél évvel korábban tapasztalják meg életük első komolyabb szexuális élményét. A mostani huszonévesekre ez azonban már nem jellemző, náluk a szüzesség elvesztésének átlagéletkora alig 16 és fél év, azaz jóval korábban kezdenek nemi életet, mint a 30 év feletti korosztály tette ezt annak idején.
 
A kisebb településeken lakóknál is alacsonyabb néhány hónappal ez az átlagéletkor, a falvakban ugyanis átlagosan 5 hónappal korábban veszíti el valaki a szüzességét, mint a városokban, vagy akár a fővárosban lakók.
 
Már nem tabu a szexuális segédeszköz
 
A szexuális segédeszközök hazai elterjedtségét mi sem mutatja jobban, hogy a Szexrandi.hu kutatásában résztvevők kétharmada rendelkezik legalább egy ilyen eszközzel. Érdekes az összefüggés a szexuális segédeszközök és az iskolázottság között is. A felsőfokú végzettségűek közel 80%-a rendelkezik ilyen vágyfokozóval, az általános iskolát végzettek körében ez alig 40%.
 
A leggyakoribb szexuális segédeszköz a dildó és a vibrátor, minden harmadik nő hálószobájában megtalálható legalább egy belőlük. A gyengébbik nem a kutatás szerint sokkal nyitottabb a BDSM világára. A bilincsek, kötelek, ostorok, paskolók jóval több nőt hoznak lázba, mint férfit. Úgy látszik, hogy a Szürke ötven árnyalata jelenség nem múlt el nyomtalanul a magyar nők szexfantáziájából.
 
A férfiak nagy kedvence egyébként a péniszgyűrű, ami egyébként a vidékieknek és a hatvan felettieknek jön be leginkább.
 
Milyen szexpartnerre vágyunk?
 
Nem meglepő, de mind a férfiak, mind a nők körében a szenvedélyes, érzéki szexpartner a legvonzóbb. Az, hogy romantikus legyen, a szex szempontjából nem túl erős elvárás egyik nem esetében sem, viszont így is vannak különbségek.
 
 
A férfiak jóval nagyobb arányban vágynak rámenősebb és játékosabb szexpartnerre, míg a nőknél a vad és az irányító partner iránti vágy magasabb. Ami közös: sem a nők, sem a férfiak nem szeretnek félénk szexpartnerrel lenni.
 
Szexuális fétiseink
 
A kutatásban résztvevők körében leggyakoribb a mell, a fenék és a fehérnemű fétis (nők és férfiak esetében is ezek a kiugróan kedvelt fétisek), azonban itt is megfigyelhetők különbségek. A szexuális segédeszközöknél említett BDSM iránti nyitottság a fétisekre rákérdezve még egyértelműbbé válik: csaknem háromszor annyi nőt érdekel ez a fajta kielégülés, mint férfit. A szerepjátékok esetében is egyértelmű a női dominancia (azaz jóval több nő válaszolta, hogy őt ez kifejezetten izgatja, mint ahány férfi).
 
A férfiak körében nem meglepő módon a sztriptíz igen népszerű (főként a harminc alattiak és az ötvenesek kedvelik), emellett a szemüveges szexpartner és a szép haj okoz még nagyobb arányban szexuális izgalmat a férfiak körében.
 
Az pedig tévhit, hogy nyilvános szexre és kukkolásra csak a férfiak kaphatók, mert ezek legalább ugyanannyira népszerűek a nők körében is.
Kulcsszavak: szex Randivonal.hu kutatás

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05