szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Xiaomi nem először készített olyan terveket, amin egy, a keretből előbújó szelfikamerás telefont látni, ám mind közül talán ennek van a legnagyobb esélye arra, hogy valóság legyen belőle.

Az az elmúlt években már kiderült, a Xiaomi nem ijed meg attól, ha egy újfajta dizájnt kell kitalálni a leendő okostelefonok számára. Láthattunk már olyan tervet, amely egy kameraforgatós eszközről készült, és olyat is, amilyet még tényleg egyetlen telefonon sem. Most egy újabb került elő, de mind közül talán ennek van a legnagyobb esélye arra, hogy kézzel fogható eszköz legyen belőle.

[Hét kameráról álmodik a Xiaomi, és mind a keretből bújna elő]

A Twitteren tűnt fel a mobil szabadalmi rajza, amin egy keretből előbújó, pop-up kamerával ellátott telefont láthatunk – szúrta ki a GSMArena.

A szabadalmi adatokból kiderül, hogy a készülék terveit nem most készítette a kínai cég, hanem még 2018-ban – akkor, amikor a pop-up kamerás telefonok bejöttek a divatba.

WIPO / Xiaomi

Azóta már a gyártók – ha tehetik – a kameralyukas megoldást választják – sőt, a Xiaomi már el is tüntetné azt –, mert egyfelől mérnöki szempontból könnyebb az elkészítésük, másfelől pedig sem ázik be annyira, mintha egy mechanikai szerkezet megtörné a keret egységét.

Ami igazán érdekessé teszi a tervet, az az, hogy a fülhallgatónak például nem tettek 3,5 mm-es jack-aljzatot, ami arra enged következtetni, hogy csúcsmobilnak szánták a készüléket.

Hogy a tervekből lesz-e valaha kézzel fogható termék, egyelőre nem tudni, de könnyen lehet, hogy egyszer még előáll vele a cég – legfeljebb nem csúcsmobilként, hanem középkategóriás eszközként.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.