szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyfajta trónfosztás ez is: kiszorította a top10-ből a Galaxy S20+-t a OnePlus 8 Pro a DxOMark független tesztlabor listájában.

A DxOMark független tesztlabor objektívnek tekinthető toplistát állít össze a csúcstelefonok fotózási képességeiről, s ha megjelenik egy új zászlóshajó, gyorsan le is teszteli. A top 10-es lista tehát változik, nincsenek bérelt helyek. Ha jön egy új, jobban fényképező mobil, akkor valakinek távoznia kell.

Így történt ez legutóbb is, amikor a OnePlus 8 Pro kameráját vizsgáztatták. A OnePlus készülékei nem a kameráikkal tűntek ki a tömegből, azonban úgy tűnik, az idei modellnél jobban odafigyeltek erre az összetevőre (is), a OnePlus 8 Pro ugyanis felkerült a toplista 10. helyére, és így kiszorította onnan a Samsung Galaxy S20+-t.

DxOMark

A DxOMark dicsérte a OnePlus 8 Pro megbízható teljesítményét az expozíció és a színpontosság szempontjából. Bár az éjszakai felvételek hagynak némi kívánnivalót maguk után, a telefon összteljesítménye az állóképek készítésekor elég jó ahhoz, hogy aggódjon a Samsung vagy a Huawei, amikor az ár-érték arány kerül szóba – jegyzi meg a Slashgear. Azt a DxOMark sem állítja, hogy nem látott még jobb kamerát ennél, azonban nem tudott szóvá tenni semmilyen súlyosabb hibát. Még elismerésre méltóbb, hogy videókészítési szempontból a lista ötödik helyére sorolják a OnaPlus 8 Prót.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.