Ezek a legjobb befektetési lehetőségek Ázsiában

tőzsde, Egyesült Államok, koronavírus, bróker
New York, 2020. március 20. Brókerek dolgoznak a New York-i értéktőzsdén 2020. március 20-án. Átmenetileg bezárja a parkettet a New York-i tőzsde és teljes mértékben elektronikus kereskedésre áll át, miután két embernél, akik be akartak lépni a tőzsde épületébe kimutatták a koronavírus-fertőzést. MTI/EPA/Justin Lane
Vágólapra másolva!
Ugyan az amerikai részvénypiac kezd helyreállni, de szakértők egyértelmű recessziós periódustól tartanak. Ugyanakkor nagy valószínűséggel Ázsia pozitív részvényhozamot fog produkálni idén – összegzi a CNBC.
Vágólapra másolva!

Az UBS Global Wealth Management szerint Ázsia – Japán kivételével – az egyetlen olyan régió, ahol pozitív részvényhozam-növekedés várható az év hátralevő részében.

Illusztráció Forrás: MTI/EPA/Justin Lane

Áprilisban a régió befektetői azt mondták, hogy nagyrészt optimisták (51 százalék) a térségben forgó részvények hat hónapos kilátásait illetően, szemben az európai (46 százalék), valamint az ázsiai és csendes óceáni régió (35 százalék) részvényeivel, ahol az elemzők kevésbé derűlátóak.

Ráadásul az ázsiai és csendes óceáni részvények a múlt héten 49 százalékkal növekedtek

a márciusi leggyengébb hetükhöz képest.

Freddy Lim, a StashAway társalapítója és befektetési igazgatója szerint ez lehetőséget teremt a befektetésre a régióban, különösen az ázsiai befektetők számára, akik egyébként csak árfolyamveszteséggel tudnának belevásárolni az amerikai dollárban denominált részvényekbe.

– nyilatkozta Lim, hozzátéve, hogy Ázsia fő piacait tekintve a szingapúri Straits Times Index tűnik vonzónak.

Illusztráció Forrás: AFP/2020 Getty Images/Spencer Platt

A HSBC szingapúri nemzetközi vezetője, Ian Yim szerint más fejlett ázsiai piacok, például Dél-Korea, Hongkong, Tajvan és Kína is relatíve „nyertesek" a kevésbé fejlett regionális társaikhoz képest.

– fejtette ki Yim.