DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Ezért becsüli nagyra Ricciardo Vettelt

Egykori csapattársa személyiségéről nyilatkozott Daniel Ricciardo, aki több olyan értéket felfedezett Sebastian Vettelben, ami miatt tiszteli őt. A sportszerűsége az egyik.

Az ausztrál és a német pilóta 2014-ben egy szezon erejéig voltak csapattársak a Red Bullnál. Daniel Ricciardo mint feltörekvő pilóta érkezett az istállóhoz, amelynél Sebastian Vettel akkor már négyszeres világbajnok volt. Ez volt az a szezon, amelyben megtört Vettel győzelmi szériája, és amelynek végén a Ferrari leigazolta őt. Ricciardo azt az időszakot felemlegetve beszélt ellenfele személyiségéről.

 ric-vet-20151



„Még ha az a szezon az ő mércéjével mérve keményen is alakult, a pályán mindig versenyképes és kíméletlen volt. A pályán kívül viszont mindig kezet rázott velem és gratulált nekem. Nemcsak sportszerű volt – őszintén viselkedett. Ez a kamerák mögött sem változott. A kezdettől fogva tiszteltem őt, de kölcsönös tisztelet is kialakult közöttünk, ami klassz volt” – idézte a pilóta szavait a GPToday.

Az aktuális mezőnyben Vettel az egyetlen, aki egyáltalán nincs jelen a közösségi médiában. Magánéletét féltve őrzi a nyilvánosságtól, amit Ricciardo külön értékel a pilótában. „Egy igazi szupersztár a mi világunkban, de a közösségi médiában nincs jelen. Kissé régimódian intézi a dolgait, amit tisztelek benne. A világ dolgai nincsenek rá hatással. A saját elképzelései szerint él” – tette hozzá.

Vettel szerződése és végén lejár a Ferrarival, jövője pedig egyelőre kérdéses.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: