szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Európai Bizottság elnöke szerint álhír, amit a kormány a nemzeti konzultációban a kérdésébe fogalmazott. Kovács Zoltán szerint: Soros.

Vera Jourová tehát azt mondja, hogy a nemzeti konzultációnk egyik kérdése álhír, pedig az igazság az, hogy az Európai Bizottság szisztematikusan dolgozik a migráció elleni erőfeszítéseink gyengítésén. A Soros Györgyhöz fűződő kapcsolatairól nem beszélve…”

– írta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Twitteren.

Kovács Zoltán az Európai Bizottság alelnökének arra a kijelentésére reagált így, amelyet az Euronews tudósítójának kérdésére adott.

Az újságíró szerdán egy, a dezinformációról szóló brüsszeli sajtótájékoztatón arról érdeklődött, igaz-e, amit a magyar kormány a következő nemzeti konzultáció egyik kérdésében állít, amely szerint „Brüsszel arra készül, hogy megtámadja a magyar alkotmány bevándorlással kapcsolatos szabályait. Arra akarnak kényszeríteni bennünket, hogy megváltoztassuk Alaptörvényünk migrációt tiltó rendelkezéseit.”

Jourová úgy felelt, hogy bár még nem látta a szöveget, ha tényleg az van benne, akkor az

fake news, nem igaz.”

A hvg.hu korábban a Kormányzati Tájékoztatási Központtól kérdezte meg, hogy pontosan mire vonatkozik a kérdés, ám válasz azóta sem érkezett.

A kormány hivatalosan a koronavírus-járvány miatt indította a legújabb nemzeti konzultációt. A kérdések többsége a pandémiás helyzetről szól, de bekerült témaként a Soros-terv és a migráció is.