Lajosmizsétől Budapestig üldözték az embercsempészeket, majd összeütköztek az autók és heten megsérültek

2020. június 10., 16:35

Szerző:

Összeütközött két autó az 5-ös úton az M0-s lehajtónál, a balesetben heten megsérültek. A balesetet egy illegális bevándorlókat szállító autó sofőrje okozta – közölte a rendőrség.

Mint írták, az M5-ös autópályán, Lajosmizse térségében a Készenléti Rendőrség járőrei akartak ellenőrizni egy embercsempészéssel gyanúsítható férfit. A sofőr a rendőri jelzésre nem állt meg, elmenekült, ezért a járőrök követték. Budapestig jutottak, ott a sofőr elvesztette az uralmát a jármű felett, és összeütközött egy szemből érkező autóval.

Az embercsempészettel gyanúsítható férfi autójában öt illegális bevándorló utazott. A sofőrnek német ideiglenes tartózkodási engedélye van.

A baleset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja, a rendőrök a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták a főutat.

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.