Eladja állategészségügyi üzletágát a Bayer

Vége a gyógyszergyárak nagy hallgatásának, pirulák
(dpa) - An employee oversees the packaging of the anti-impotence pills Levitra, at the factory of German chemical and pharmaceutical group Bayer in Leverkusen, Germany, 4 March 2004. Bayer announced its 2003 figures on 18 March 2004. The day before Levitra was approved in Canada.
Vágólapra másolva!
Az állategészségügyi termékeket és szolgáltatásokat kínáló Elanco Animal Health (ELAN) szerint az Európai Bizottság a trösztellenes vizsgálatot követően megadta az engedélyt a német gyógyszergyártó, a Bayer AG állategészségügyi üzletágának eladására, miután beleegyezett abba, hogy több alüzletágát másnak kell értékesítenie a verseny megmaradása érdekében.
Vágólapra másolva!

Tavaly augusztusban jelentette be a megállapodást az Elanco a Bayer egységének 7,6 milliárd dollár értékű megvásárlásáról készpénzben és részvényben.

Az Európai Bizottság általi jóváhagyás feltétele, hogy

akár az Elanco, akár a Bayer Európában értékesítse

a meglévő és kifejlesztés alatt álló, a háziállatok fülgyulladással, antikokcídiummal (a beleket és a veséket támadó élősködő egysejtűek ellen irányuló) és a parazitákkal kapcsolatos kezelésekre szolgáló termékeit, továbbá a hozzájuk kapcsolódó engedélyeket, szerződéseket és márkákat.

A német Bayer gyógyszergyártó feltételekkel, de megkapta az engedélyt az állategészségügyi üzletágának eladásához Forrás: DPA/AFP/Oliver Berg

Az Elanco részvényárfolyama a bejelentés hatására 4,2 százalékkal emelkedett, később némileg visszaesett.

Forrás: Finance.yahoo.com