DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Giovinazzi szerint nem jókor jött a ferraris esély

Örül, hogy ő is rajta volt az istálló jelöltjeinek listáján, és természetesen elfogadott volna egy ajánlatot, mégsem bánja igazán Antonio Giovinazzi, hogy nem dobják 2021-ben mélyvízbe.

Antonio Giovinazzit is a Sebastian Vettel távozásával megüresedett Ferrari-ülés egyik várományosaként emlegették, de a csapat végül nem őt, hanem Carlos Sainzt választotta. Mattia Binotto csapatfőnök úgy fogalmazott, „egy év után a Ferrarihoz menni túl nagy felelősséggel járt volna”, és hasonlóan gondolkodik az Alfa Romeo Racing olasz pilótája is:

„Még mindig a család tagja vagyok, és nagyon örülök, hogy én is rajta voltam azon a listán, az ülésre esélyesek között. De a karrierem során soha nem jött semmi könnyen, mindig meg kellett küzdenem és sok mindent feláldoznom, hogy megszerezzek valamit. Úgy gondolom, nem a mostani volt a megfelelő idő” – idézi a The Race Giovinazzit. Az olasz azért hozzátette: ha ajánlatot kapott volna a Ferraritól, „azon nyomban” elfogadja.



„Csak 23 nagydíjon vagyok túl. A tavalyi évben sokat fejlődtem, idén azonban még nem volt versenyünk. De még mindig fiatal vagyok, és biztos vagyok benne, hogy ha így folytatom, küzdöm és keményen dolgozom, akkor végül megkapom azt a lehetőséget a jövőben” – beszélt kilátásairól bizakodóan a 26 éves Giovinazzi, aki továbbra is Maranello kötelékébe tartozik.

„Tudom, hogy Charles (Leclerc) mindössze egyetlen szezon után ment a Ferrarihoz, de ami engem illet, a csapat küszködött a szezon második felében az autóval. Habár én fejlődtem versenyzőként, az eredmények nem igazán voltak meg” – beszélt arról Giovinazzi, hogy egyelőre a középmezőnyben kell bizonyítania egy versenyképes Alfa Romeo C39-cel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: