szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Operettszínház vezetőjének a tevékenységét fogják vizsgálni.

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztérium minisztere utasítására felállt egy bizottság, amely kivizsgálja, hogy a Budapesti Operettszínház főigazgatója megtett-e mindent az intézményben kitört botrány tisztázásával kapcsolatban – írja az Index az Emmi válaszára hivatkozva.

A múlt hét csütörtökön írta meg a hírportál, hogy megalázásra, zaklatásra panaszkodtak az Operettszínház volt munkatársai. Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter a társulat által elutasított Kiss-B. Atilla operaénekest nevezte ki igazgatónak még 2018-ban. Kiss-B. ügyvezető igazgatóként a volt miniszteri biztost, a korábban cirkuszi területen, majd a Millenárisnál dolgozó Kriza Zsigmondot alkalmazta. A lapnak a színház volt munkatársai arról beszéltek, hogy a kettős vezetés szerintük katasztrofális eredménnyel járt, szakmailag is.

Az Operettszínház igazgatója szerint „rávetült a gyanú árnyéka" a szexizmussal vádolt ügyvezetőre

Az Operettszínház közös megegyezéssel távozott ügyvezető igazgatójáról több volt dolgozó is azt állította, hogy arrogáns volt és szexista megjegyzéseket tett.

Egy év alatt csak az adminisztrációs területről harmincnégy munkatárs mondott fel, pedig összesen nagyjából negyvenen dolgoznak ott – írta az egyik nyilatkozóra hivatkozva a portál. A megszólalók az ügyvezető kommunikációs stílusát arrogánsnak és véleményesnek nevezték, valamint erősen szexistának.

Kiss-B. februárban egy olyan közleményben jelentette be Kriza távozását, hogy a színház „teljes arculatváltását és intézményi működési megújítását sikeresen levezénylő Kriza Zsigmond ügyvezető igazgató, feladatai eredményes lezárására és más irányú szakmai feladataira tekintettel, közös megegyezéssel távozik”.

Szerdán azonban már arról beszélt a főigazgató a Hír Tv-nek, hogy "azt tudom mondani, hogy rávetült a gyanú árnyéka, és közös megegyezéssel megváltunk egymástól".