szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Előbb rongálásként kezelte a rendőrség az építkezés palánkjára kiragasztott papírok ügyét, majd a jelek szerint elálltak ettől.

Ránk hívták a rendőröket, mert Mészáros Lőrincéknek nem tetszik, hogy parkot szeretnénk stadion helyett

– ezzel jelentkezett be közösségi oldalán Kassai Dániel XVIII. kerületi független – korábban LMP-s – önkormányzati képviselő. Kassai hétfőn hirdette meg a "Stadion helyett parkot" nevű demonstrációt. A képviselő szerint a Duna partján épülő atlétikai stadion helyett egy olyan parkra van szükség a területen, "ahova családok, gyerekek mehetnek ki nap mint nap".

A demonstráció abból áll, hogy az építési területet elkerítő palánkra nyomtatott papírlapokat ragasztanak a napokban az egyesével érkező tiltakozók. Csakhogy a palánk magánterületen áll, és magántulajdon, mint azt a helyszínre érkező rendőrök közölték. A ragasztás pedig – a biztonsági őrre hivatkozó Kassai szerint – zavarja a vezetőséget.

A képviselő előbb arról számolt be, hogy mindenki adatait felírták, és rongálás miatt indítanak eljárást a rendőrök. Később azzal frissítette bejegyzését, hogy a rendőrség felülbírálta az álláspontját, eljárás nem indul, de kérik hogy legközelebb előre jelezzék nekik esetleges tiltakozásaik részleteit.

Az atlétikai stadion helyszínének előkészítésére kiírt közbeszerzést egy durván túlárazott ajánlattal nyerte meg Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége. A bontási munkálatokat 4,1 milliárd forintért végzi a Fejér-B.Á.L. Zrt.