szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyelőre nem tudni, mennyire lehet hinni annak az információnak, ami az Amazon brit webshopjában tűnt fel. Az viszont beszédes, hogy az érintett adatlapot nyilvánosságra kerülése után gyorsan elérhetetlenné tették.

A Sony néhány óra múlva bemutatja, milyen játékokkal játszhatnak majd a felhasználók az év végén piacra kerülő PlayStation 5-ön. A cég a konzol specifikációjáról már beszélt, arról viszont még nem, hogy mennyibe fog kerülni. Bár pontosat ezen a téren továbbra sem lehet tudni, egy pletykát már hallhattunk róla, most pedig még egy előkerült.

A Wario64 nevű Twitter-felhasználó szúrta ki először, hogy a brit Amazonon megjelent egy termékadatlap, amelyen a PlayStation 5 árát is kiírták. Ezek szerint 599,99 fontba, vagyis nagyjából 231 ezer forintba fog kerülni az eszköz.

Hogy a kiszivárgott képernyőkép valós-e, az ár megfelel-e a valóságnak, azt nem tudni. De az árcédula hitelességét növeli, hogy az Amazon azóta eltüntette a szóban forgó oldalt. Pedig valakinek még rendelnie is sikerült egyet a készülékből.

A listázott PS5 egyébként a képernyőképek alapján 2 TB tárhellyel rendelkezik. A Sony ezzel kapcsolatban korábban azt mondta, 825 GB tárhely áll majd a felhasználók rendelkezésére, de ez valószínűleg csak az alap – talán olcsóbban elérhető – kapacitást jelenti.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.