szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Valamivel készül a HTC, legalábbis meghirdetett egy eseményt. Az eddigi kiszivárogtatások azonban nem adnak reményt nagy bejelentésre.

Viszonylagos csend van most az okostelefonok piacán, a koronavírus-járvány több gyártót is arra kényszerített, hogy eltolja jelentősebb eszközének bejelentését. Talán nem véletlenül időzítette a HTC erre a „csendesebb” időszakra a maga eseményét: arra kér, hogy mentsük el a június 16-i dátumot. Persze kérdés, mi lehet a bejelentés tárgya.

Vannak olyan elképzelések, hogy a cég az első 5G-s telefonját fogja bemutatni, de valószínűbbnek tűnik, hogy a HTC Desire 20 Pro lesz a bejelentés tárgya, a beharangozó kép is erre utal. Ettől viszont nem lehetünk túl boldogok, ugyanis a minap kiszivárogtak a telefon specifikációi, és ezek egy középkategóriás eszközre utalnak, amit azért nem érdemes túlságosan nagy dérrel-dúrral beharangozni.

A HTC jelenlegi vezérigazgatója beismerte a vállalat innovációjának kudarcát a mobilpiacon, és megígérte, hogy ettől függetlenül továbbra is próbálkoznak. A június 16-i rendezvény lehet az első gyümölcse ennek az erőfeszítésnek, úgyhogy kíváncsian várjuk a bejelentést.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.