szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szakrendelések májustól indultak újra, de csak telefonos bejelentkezés után fogadnak betegeket.

Koronavírus-járvány
Fellélegezhet kicsit a világ, a Covid-19 ugyan nem tűnt el, de nem keseríti meg a mindennapokat. Ám visszatér-e? És mi van a betegség utóhatásaival? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen lehet elérni a szakrendelőket – számol be az RTL Híradó. A szakrendelések májustól indultak újra, de csak telefonos bejelentkezés után fogadnak betegeket.

A győri Petz Aladár Kórház főigazgatója, Tamás László János azt mondta a Híradónak, hogy csak náluk félmillió vizsgálat maradt el a járvány miatt. 50-60 ezren próbálnak telefonálni időpontért, ezért nehéz őket elérni. Tamás szerint csak szerdán 2650 telefonos előjegyzéskük volt.

Budapesti szakrendelőket megkeresve a Híradó is tapasztalta, hogy nehéz időpontot szerezni. Beszélni csak minden másodikkal tudtak. Volt olyan szakrendelő is, ahol a telefont ugyan felvették, de kiderült, még nem végeznek minden vizsgálatot.

Müller Cecília országos tisztifőorvos szerdára ígérte, hogy bejelentik az egészségügy újranyitásának részleteit. Szerdán ez mégsem került szóba az operatív törzs tájékoztatóján, helyette a nyaralók újranyitásáról és portalanításáról volt szó. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön azt közölte, pénteken jelentik be az egészségügy újranyitásával kapcsolatos döntéseket.