F1: további európai futamok is lehetnek idén

2020.06.11. 22:20 Módosítva: 2020.06.11. 22:56

A Forma-1-es világbajnokság vezetősége akár további európai futamokat is késznek mutatkozik programba emelni, ha ázsiai és amerikai versenyeket el kell halasztani.

"Számos lehetőségünk van, bízunk benne, hogy nagyszerű lesz az évad második fele" - mondta Ross Brawn, az autós gyorsasági világbajnokság sportigazgatója. Szerinte van mozgástér arra, hogy további egy-két európai verseny bekerüljön a naptárba.

A sorozat kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media múlt kedden hozta nyilvánosságra a koronavírus-járvány miatt módosított menetrend első nyolc állomásának helyszíneit és időpontjait. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által is elfogadott naptár szerint július első két hétvégéjén az ausztriai Spielbergben, a Red Bull Ringen két versenyt rendeznek, majd a csapatok Magyarországra utaznak. A július 19-i mogyoródi futam után két héttel Nagy-Britannia következik, Silverstone-ban szintén két egymást követő hétvégén versenyez a mezőny, amely aztán Spanyolországba, Belgiumba és Olaszországba látogat el szeptember elejéig.

Kapcsolódó

Mugello, Imola, Hockenheim: bővítené az F1 az európai etapot

Vietnám, Azerbajdzsán, Szingapúr és Japán is kieshet, Szocsi duplázhat.

Az F1 szervezői azt szeretnék, ha a rövidebb időszak ellenére 15-18 versenyt le lehetne bonyolítani.

A pandémia miatt a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj után sorrendben a bahreini, a vietnami, a kínai, a holland, a spanyol, az azeri és a kanadai viadalt elhalasztották, míg a monacóit és a franciát törölték. Bizonytalan a helyzete többek között a szingapúri és a japán, valamint a brazil, a mexikói és az egyesült államokbeli futamnak is. (MTI)