Sajtos szószban sült cukkini bevagdosva, sonkával sütve: laktató, ínyenc fogás

A cukkinis ételeket nem lehet megunni, de néha érdemes új receptekkel bővíteni repertoárodat. Ez a sajtos, sonkás változat fenséges.

Sajtos-sonkás cukkini
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ismered a svédek nagy kedvencét, a Hasselback-krumplit? Annak mintájára a kalóriaszegény cukkinit is bevagdoshatod, a réseket pedig megtöltheted ízletes sonkával. Sokat dob az ételen, hogy fűszeres, sajtos, tejszínes szószban sül. Ennél az ételnél különösen fontos, hogy hibátlan héjú, kemény húsú cukkinit használj. 

Sajtos-sonkás cukkini

Hozzávalók

  • 2 db cukkini
  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg krémsajt
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, és törölgesd le róla a vizet. Vagdosd be fél-egy centinként, de ügyelj arra, hogy ne vágd át teljesen. Sózd be, majd a zöldségek mélyedéseibe rakj egy-egy szelet sonkát. A tejszínt keverd el a borssal, a zúzott fokhagymával, a szerecsendióval, a krémsajttal, és öntsd egy tűzálló tál aljába. Rakd bele a cukkiniket, és told előmelegített sütőbe. Süsd 190 fokon körülbelül 35 percig. Ha túl gyorsan kezd pirulni, fedd le fóliával. Amikor a cukkini puha, kiveheted a sütőből.
A cukkini kiváló alapja a rakottasnak is. Sok sajttal, sonkával különösen jó lesz a végeredmény. 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük