DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hivatalos: Újabb három helyszínt töröltek a versenynaptárból

Az F1 pénteken egy közleményben nyilvánosságra hozta három újabb F1-es nagydíj törlését. Azerbajdzsánban, Szingapúrban és Japánban idén biztosan nem rendeznek nagydíjat.

Újabb versenyhelyszínek estek áldozatul az év elején kitört koronavírus-világjárványnak. A Formula-1 illetékesei ma megerősítették a korábban pletyka szintjén felmerült hírt, miszerint idén az Azerbajdzsáni, a Szingapúri és a Japán Nagydíj is elmarad. 

baku-action11



Előbbi két helyszínen a környezet zsúfoltsága miatt volt szükség a törlésre, hiszen belvárosi utcákon zajlottak volna a versenyek. Japánban nagyobb esély lett volna a nagydíj megrendezésére, de végül ez is ugyanúgy bitófára jutott, ahogy a Motegiben egy héttel később tervezett MotoGP-futam is. A törlések miatt most óriási rések tátonganak a versenynaptárban: a szeptember 6-i Olasz és az október 25-i USA Nagydíj között hét hét telne el, igaz utóbbi verseny sorsa is kérdéses. Ezek között egyetlen helyszín, a szeptember 27-i Orosz Nagydíj szerepel a naptárban.

Az F1 természetesen lázasan dolgozik egy teljesen új menetrend kialakításában. Erről Ross Brawn nyilatkozott részletesebben.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: