DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Traktorgumi, kalapács, cementes zsák: Ricciardo speciális munkát végez otthon

A Renault ausztrál F1-es pilótája hazájában maradt, hogy minél joban tudjon edzeni - be is mutatta, hogy miket csinál, a gyakorlatok pedig egyáltalán nem számítanak szokványosnak.

A Renault Formula-1-es pilótája, Daniel Ricciardo Ausztráliában maradt a kényszerszünet idejére, mert azon a vidéken jobb edzésmunkát tud végezni, mint monacói otthonában. Ricciardo egyébként egészen speciális gyakorlatokat végez: például traktorgumit üt egy kalapáccsal, cementes zsákokat cipel és még sorolhatnánk a feladatait. Mint mondta, egy F1-es pilótának szüksége is van a különleges edzésre.

"A Formula-1-ben óriási G-erőkkel kell megküzdenünk, méghozzá a testünk minden pontjával. Eközben viszont muszáj higgadtnak és koncentráltnak maradni, hogy mindig jó döntést tudjunk hozni. Egy kétórás futam során nagyon sok minden történhet, úgyhogy tetőtől talpig megfelelő formában kell lenni" - mondta erről a Men's Health kérdésére. "Ugyanakkor nem lehet rajtunk túl sok izom, mert minél kevesebb súlyt viszünk az autóban, annál jobb, minél nehezebbek vagyunk, annál lassabbá válunk. Szóval az izomtömeg nem lehet túl sok."

Ebben a videóban meg is nézhetjük, hogy hogyan edz:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: