szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ezzel a lényegében szalonállapotú régi 190-es Mercedessel egyenesen a 80-as évek végére repülhetünk vissza.

A Mercedes 1982-ben mutatta be első igazi középkategóriás modelljét, a később kijött és azóta is a kínálatban lévő C-osztály elődjének tekinthető 190-es modellt. A W201-es típusjelzésű sorozat 1993-ig volt gyártásban és több mint 1,8 millió példány készült belőle.

Ma már nagyon nehéz kiváló állapotú Mercedes 190-est találni, nekünk viszont sikerült. Az alábbi fotókon látható és éppen új gazdára váró példány 1988 nyarán látta meg a napvilágot és azóta mindössze 841 kilométert tettek meg vele.

Mobile.de

Az egész életét egy olasz bemutatóteremben töltött, jelenleg pedig München közelében állomásozó autó teljesen balesetmentes és eredeti fényezésű. A motorháztető alatt egy 2 literes benzinmotor található, mely egy 5 fokozatú kéziváltón keresztül juttatja el 122 lóerős teljesítményét, illetve 178 Nm-es nyomatékát a hátsó kerekekre.

Mobile.de

A központizáras, fűthető és elektromosan állítható külső visszapillantótükrös, elöl elektromos ablakemelős Mercedes 190 E árcéduláján 28 500 eurós (9,8 millió forint) összeg olvasható. Összehasonlításképp, egy 0 kilométeres 2020-as C-osztályt legolcsóbban 10,9 millió forintból úszhatunk meg, ennyibe kerül ugyanis egy 156 lóerős benzinmotoros, hatfokozatú kéziváltós Mercedes C 180.

Mobile.de

 

Mobile.de
Mobile.de
Mobile.de
Mobile.de
Mobile.de
Mobile.de
Mobile.de
Mobile.de
Mobile.de

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.