szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lefülelt drogfogyasztók kotyogták el a rendőröknek, hol van a dílerük. A férfi budafoki házában minden volt: kannabiszültetvény, szárított kannabisz, hasis, készpénz, drága biciklik, és egy rakás pénz.

Egy 43 töves kannabiszültetvényt, 36 millió forintnyi készpénzt, közel 50 kilogramm szárított kannabiszt, 33 gyanús tablettát és 200 gramm hasist találtak a rendőrök egy budafoki családi házban. A házhoz azért mentek ki még csütörtökön, mert előzőleg elkaptak négy kábítószer-fogyasztót, akik elárulták, hogy az ott élő 26 éves férfitől vették a drogot - jelentette a police.hu.

Az Sz. Benceként azonosított férfit a helyszínen elfogták. Kiderült róla, hogy a vevőkörét is a lakásán fogadta, az ültetvényt pedig a házhoz tartozó garázsban alakította ki, egy nagy teljesítményű lámpákkal felszerelt, szigetelt helyiségben.

A rendőrök szerint a lefoglalt kábítószerek piaci értéke közel 150 millió forint.

A férfitől a drogokon kívül lefoglaltak három nagy értékű kerékpárt és egy Volkswagen Golfot is. Őrozetbe vették, és kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd kezdeményezték letartóztatását.

A négy fogyasztót kábítószer birtoklásának vétsége miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Szabadlábon várják, hogy a rendőrök befejezzék az ügyükben indult eljárást.

hvg.hu Itthon

300 milliós drogfogás Tordason

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály nyomozói tetten értek két magyar és egy szerb állampolgárságú férfit Tordason, a tőlük lefoglalt anyagokból minimum 100-150 kilogramm amfetamint tudtak volna előállítani - közölte a police.hu.