szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

559-re emelkedett az új koronavírus okozta fertőzésben elhunyt magyarok száma. Jelenleg 1029 aktív fertőzött van.

Koronavírus-járvány
Fellélegezhet kicsit a világ, a Covid-19 ugyan nem tűnt el, de nem keseríti meg a mindennapokat. Ám visszatér-e? És mi van a betegség utóhatásaival? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Az elmúlt napon 11 újabb embernél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4064 főre nőtt a Magyarországon igazoltan fertőzöttek száma – olvasható a Koronavírus.gov.hu-n.

A koronavírus okozta COVID-19 betegség újabb négy ember halálát okozta, így már összesen 559 emberéletet követelt magyarországon a fertőzés.

A gyógyultnak nyilvánítottak 2476-an, az aktív fertőzöttek 1029-en vannak. Pénteken még 1051 volt a számuk. Az aktív fertőzöttek 40 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti.

Jelenleg 283 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, az előző napon még 290-en voltak. Lélegeztetőgépen, akárcsak korábban, továbbra is 20-an vannak.

Az elmúlt napon 3470 laboratóriumi vizsgálatot végeztek, így összesen már 230 139 koronavírus-teszt készült el.

A kormányzati tájékoztatás szerint a védekezés második szakaszában vagyunk, ami nem jelent ia járvány végét, a járványveszély még nem múlt el. “Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása” – írták.