A hajdúhadházi tanár elleni támadás is bizonyítja: szükség van az iskolaőrségre

Vágólapra másolva!
Senki nem azért választja a tanári pályát, mert menekülni akar agresszorok elől, hanem mert segíteni, adni akar a rábízott gyerekeknek - ezt mondja legújabb videójában Horváth László fideszes parlamenti képviselő, aki szerint az újabb tanár elleni támadás is bizonyítja: szükség van az iskolaőrségre.
Vágólapra másolva!

Megtámadta tanárát egy diák kedden Hajdúhadházon egy olyan iskolában, amelyet az iskolaőri programban való részvételre javasolnak, írta meg a Magyar Nemzet. A 15 éves, hetedik osztályos diák magántanulóként vizsgázott a helyi Bocskai István Általános Iskolában. A magatartási problémái miatt magántanulói státusban levő fiú az írásbeli vizsga ideje alatt elővette a telefonját, folyamatosan nyomkodta, a vizsgát felügyelő pedagógus többszöri kérésére sem tette el.

Amikor a tanár el akarta venni a vizsgán egyébként a tiltás ellenére használt mobilt,

a diák kétszer megrúgta a jobb felkarján, majd a teste jobb oldalán. Ezután székkel támadt rá a pedagógusra, aki kimenekült az osztályteremből.

A támadást végignézte a diák szintén a teremben tartózkodó

édesanyja is, aki nem avatkozott közbe;

a diákot végül egy másik tanárnő nyugtatta meg. A hajdúhadházi rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást indított a fiatalkorú férfi ellen.

Szükség van az iskolaőrségre

Ez az eset is azt bizonyítja, mondja Horváth László, hogy szükség van az iskolaőrségre, és hogy kormány jogszabályi szigorításainak minden eleme indokolt. Ahol erőszak van, ott sem tanítani, sem tanulni nem lehet, jelenti ki Facebook-oldalán a politikus. Nézze meg a videót: