szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha már a Microsoft saját Chromium-alapú Edge böngészőjét ajánlja a felhasználóknak, a Google sem tesz másként: azt javasolja, hogy inkább a Chrome-ot használják.

Gyakorlatilag el fog tűnni a régi, Chromium nélküli Edge böngésző a Windowsból, a Microsoft ugyanis a Windows Update-en keresztül fogja eljuttatni az utódját a Windows 10-es számítógépekre. A megújított böngésző valóban népszerű, s minthogy bővítmények is letölthetők hozzá, végre konkurálhat a nagy ellenféllel, a Google Chrome-jával. A Microsoft persze nem bízná ezt a véletlenre, és ha valaki a Chrome-ot keresné a Windows 10-ben, azonnal ajánlja neki a Chromium-alapú Edge használatát.

A Google sem maradt el a válaszlépéssel, és arról próbálja meggyőzni az Edge felhasználóit, hogy próbálják ki a Chrome-ot. A TechDows fedezte fel, hogy amikor a Windows 10-es Microsoft Edge-et használva jelentkezik be valaki egy új gépről egy Google-fiókba, a Google küld neki egy bejelentkezési értesítőt a Gmailbe, figyelmeztetve a felhasználót az új bejelentkezésről. Emellett tartogat még egy kis meglepetést is, ugyanis a következő szöveg is megjelenik: Hozza ki a legtöbbet a Windwows 10-ből a Chrome böngészővel. A Chrome egy gyors, egyszerű és biztonságos böngésző, amely a modern internet számára készült – olvasható az üzenetben.

TechDows

Annyiban egy picit nevetséges ez az üzenet, hogy a Google Chrome jelenleg messze piacvezető, közel 70 százalékos részesedéssel, míg az Edge – bár egyre kedveltebb – hét százalék körül tanyázik. De persze az is lehet, hogy a Google inkább elébe menne a kellemetlen meglepetéseknek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.